Siim Sikkut valiti maailma 20 mõjukaima e-valitseja hulka

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sikkut.
Siim Sikkut. Foto: Liis Treimann

Ülemaailmne valitsuste vaheline võrgustik Apolitical valis side- ja infosüsteemide asekantsleri Siim Sikkuti e-valitsuste saja maailma mõjukaima edendaja hulgas TOP 20sse.

Apolitical valis poliitikakujundajate, teadlaste, riigiesindajate, kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate esindajate hulgast 100 inimest, kes on oma tegevusega kõige enam mõjutanud ja arendanud e-valitsusi. Statuudi kohaselt töötavad need inimesel selle nimel, et tagada avalike teenuste toimimine kasutades maksimaalselt digitaalsete tehnoloogiate võimalusi.

Eestlastest on saja hulgas veel eelmine side- ja infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka, Eesti ekspresident Toomas Hendrik Ilves ning Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip.

Saja mõjuka nominatsiooniks tegid oma ettepanekud Alan Turingi instituut, OECD, ÜRO, ühendus Future Cities Catapult, USAID ning ühendus Open Government Partnership.

Siim Sikkuti sõnul pole tegemist kindlasti tunnustusega ainult talle personaalselt, vaid paljude inimeste pikema tööviljade äramärkimine.

«See on tunnustus me tiimidele MKMist, RIAst, teistest valitsemisaladest, kes Eesti e-riiki pühendumusega ülal hoiavad ja muudkui edasi arendavad,» rääkis ta MKMI ajaveebis. «Minu jaoks näitab Apoliticali antud tiitel, et vaatamata kodumaiselt aeg-ajalt kõlavale kõhklusele, ajame me MKMi ja valitsusega e-Eesti ehitamiseks õiget asja.»

100 mõjukama digiriigi liidri nimistusse kuulub teiste riikide IT-juhte, aga ka erasektori eksperte, teadureid, mõtteliidreid, poliitikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles