Siin see on: Eesti esimene isejuhtiv auto (6)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseauto saabub Tallinna Tehnikaülikooli.
Iseauto saabub Tallinna Tehnikaülikooli. Foto: TTÜ

Täna on see päev, kui pärast aastast ettevalmistustööd sai ilmavalguse kätte toomise küpseks Eesti päris oma kõrgtehnoloogiline imemasin – isejuhtiv väikebuss nimega Iseauto.

Veel eile pandi masinale külge viimaseid elemente, et see täna Paides Arvamusfestivalil Eesti Meedia alal rahva ette tuua.

«Plaan autot ehitama hakata sündis üle aasta tagasi. Ühelt poolt oli meil endal see mõte mõnda aega peas keerelnud, teisalt tuli Silberauto omanik Väino Kaldoja oma ideedega meie juurde. Peagi jõudsime lepinguni ja töö läks käima,» kirjeldas auto saamislugu Iseauto projektijuht ja Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) isejuhtivate sõidukite uurimisgrupi juht, Inseneriteaduskonna vanemteadur Raivo Sell.

Laias laastus jagunesid rollid nii, et Silberauto võttis enda peale kere modelleerimise ja ehituse ja TTÜ osaks jäi tarkvara ja elektroonika arendus ning andurite valik ja liidestamine – peale selle kogu juhtimiskontseptsiooni ülesehitus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles