5 teistmoodi lisatarvikut mobiiltelefonidele

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia

Nutitelefonid muutuvad üha võimekamaks ja tänu sellele saab nendega teha aina rohkem erinevaid tegevusi, nii et algselt eesmärgiks olnud helistamine on muutunud pigem teisejärguliseks.

Kuigi enamik “uusi” funktsioone toimub nutitelefonide puhul tänu ja läbi rakenduste ehk äppide, pakutakse siiski telefonidele ka erinevat lisavarustust. Kõlaritest ja kõrvaklappidest ning erinevatest kaitset pakkuvatest ümbristest-klaasidest oleme kõik kuulnud, kuid leidub ka lisasid, mis pakuvad või lisavad telefonile hoopis uusi kasutusvõimalusi. Järgnevalt toome ära viis näidet sellest kirjust valikust, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark. 

VR-prillid

VR ehk virtuaalne reaalsus saab sisse aina suuremat hoogu ja leiab kasutust üha rohkematel elualadel. Näiteks mängukonsoolide tootjad pakuvad peakomplekte, et mängimisest saadav kogemus uuele tasemel viia. Aju aga saab trikitada ka oma nutiseadme abil.

Kuna VR-kogemuseks on vaja ekraani, mis oleks kvaliteetse pildiga ning reageeriks liikumisele ja tarkvara oskaks pilti vastavalt pea pööramisele juhtida, sobibki selleks tegelikult ka nutiseade. Nii pakub osa tootjaid, nagu näiteks Samsung, ise VR-i tekitamiseks sobivaid peakomplekte. Sellisel juhul on tegemist konkreetsetele mudelitele mõeldud seadmega, kuhu sisse saab telefoni pista ja vastavat äppi kasutades “kogemuse” käivitada. Kasutaja satub justkui kuvatava pildi keskele, mis pea pööramisele kaasa liigub. Aga leidub ka universaalseid ja lausa papist kokku volditavaid komplekte. Tuleb vaid veenduda oma telefoni sobivuses, telefon seadmesse pista, käivitada sobiv äpp ning tegevust jätkub tundideks. Eeldusel muidugi, et kasutaja süda pahaks ei lähe.

Täiendavad läätsed

Kuigi telefonide kaamerad muutuvad aina paremaks, tuleb tootjatel alati kasutatava optika osas minna kompromissile. Nimelt peab see olema võimalikult universaalne ehk ühelt poolt piisavalt laia nurgaga, teiselt poolt aga mõistliku ulatusega.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles