Eesti geenivaramust võib sündida midagi suuremat kui Uber (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli geenivaramu asedirektori Tõnu Esko sõnul on vaja IT-lahendust, mis analüüsiks inimese geneetilist profiili ja tervisenäitajaid ning edastaks vajaduse korral hoiatuse.
Tartu Ülikooli geenivaramu asedirektori Tõnu Esko sõnul on vaja IT-lahendust, mis analüüsiks inimese geneetilist profiili ja tervisenäitajaid ning edastaks vajaduse korral hoiatuse. Foto: Sille Annuk

Eesti tahab saada esimeseks riigiks maailmas, mille kogu rahva geneetiline informatsioon pole mitte ainult kokku kogutud ja läbi analüüsitud, vaid selle põhjal tehtud terviseriskide ennustused ka reaalajas patsientide ja arstideni jõuaks.

Eesti on geenivaramu näol loonud maailmas ühe parima terviseriskide alusplatvormi ning rahvas loomulikult januneb geenidest mõjutatud haigustest teada saamise järele, nüüd on järg Taxify stiilis noorte vihaste tegijate käes, kes IT-lahenduse abil eluliselt vajaliku info inimesteni viiksid.

Lühidalt kokku võttes on puudu rakendus, mis neelaks endasse põhiinformatsiooni geeniavaramust, kombineeriks sellega inimese haigusloo, tema nutikellaga loetud sammud ja pulsinäitajad ning Rimi ostukorvi tervislikkuse ja looks selle põhjal inimestele tervikpildi nende terviseriskidest ja nõuannetest elamaks tervet ja nauditavat elu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles