Kuidas arvutiga päikse käes tööd teha?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Soojad ja päikesepaistelised päevad on inimesed oma hämaratest kontoriruumidest välja meelitanud ning täitnud kõik pargid ja rohealad pingsalt silmi kissitavate töömesilastega. Kuigi õues töötamine on teoorias tore, põrkume tihti sama probleemi vastu – kuidas päikese käes oma arvutiekraan nähtavaks muuta? Alljärgnevalt loetlen üles mõned nipid, kuidas õues töötamine ka päriselt meeldivaks muuta, kirjutab Taavi Õmblus tehnologiaportaalist Digitark.

Keera ekraaniheledus põhja

Päikesepaistelisel päeval tuleks ümbritseva lisavalguse tõttu esimese asjana oma arvuti ekraaniheledus maksimumi peale keerata. Kuna see vähendab oluliselt aku eluiga, tasub kaasa võtta lisaaku või leida väljas töötamiseks koht, kus on võimalik akut laadida. Windows 10 operatsioonisüsteemiga arvutil saab ekraaniheledust juhtida teavituste paneelilt, mille leiad klikkides ekraani all paremas nurgas asuva ümbriku ikooni peal. Mac’ide puhul, ülemisest vasakust nurgast õuna logo alt, vajutades System Preferences ning seejärel Displays. Kiirem ja mugavam viis ekraaniheleduse muutmiseks oleks kasutada klaviatuuri, kuid Windows arvutitel oleneb see palju tootjast ehk vaata üle oma arvuti kasutusjuhend või leia Google’ist (Mac’i ekraaniheleduse muutmiseks leia klaviatuurilt üles päikese pildiga nupud).

Keera end näoga päikese poole

Selleks, et vähendada ekraanipeegeldust, tasub välist tööpaika otsides paigutada end suunaga päikese poole. Nii ei peegeldu päikesevalgus arvutiekraanilt otse silma. Liiguta arvutiekraani, et kindlaks teha kõige optimaalsem nurk, kus valgus nägemist kõige vähem häirib.

Tööta varjus

Õues töötamine võib meeldiv olla isegi otsese päikese käes olemata. Leia koht mõne suurema puu all või päikesevarjuga pingil – nii väldid ka päikesepiste või -põletuse saamist. Lisaks ei pea ekraani täiesti heledaks keeramaa, säästad akut, saad kauem värskes õhus töötada ning oled üleüldiselt produktiivsem.

Vaata lisaks nippe Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles