Peterkop ei poolda uue ministeeriumi loomist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimar Peterkop on silmapaistva CV ja karjääriga mees.
Taimar Peterkop on silmapaistva CV ja karjääriga mees. Foto: Tairo Lutter

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Taimar Peterkop ei nõustu ideega luua Eestisse IT-ministeerium.

Idee luua Eestisse digi- ja küberasjade ministeerium käis eelmisel nädalal Postimehes välja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Sven Sakkov. „See ei tähendaks riigiaparaadi paisutamist, vaid eluliselt olulise valdkonna poliitika kujundamise koondamist ning sellele valitsuse tasandile toomist,» kirjutas Sakkov.

Päris nii suurt uuendust ei poolda aga RIA peadirektor Taimar Peterkop. «Eesti on liiga väike, et iga valdkond saaks endale lubada eraldi ministeeriumi ja ministrit,» ütles Perekop Postimehele.

«Samas, arvestades meie arenenud digikultuuri ja rahvusvahelist juhtriigi mainet ja kui soovime selle jätkumist, siis tasub kaaluda IT-ministri koha loomist,» märkis Peterkop.

Selle edukas käivitamine eeldab tema sõnul, et ministril on valdkonna juhtimiseks vajalik otsustuspädevus ning võimekate spetsialistide tugi.

Eestis on hetkel olema majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ettevõtlus ja infotehnoloogiaministri ametkoht koos kolme nõunikuga. Hetkel on sellel postil Urve Palo, kelle vahetab järgmisel nädalal välja Rene Tammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles