Seeder uuele IT-ministrile: madalapalgalist võõrtööjõudu Eestisse lasta ei tohi (10)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul ei tohi võõrtööjõu Eestisse lubamise teema lauale tuua lubanud IT-minister Rene Tammist mitte mingil juhul hakata propageerima madalapalgaliste riiki lubamist.

«Verivärske ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist andis kohtumisel startup- ettevõtjatega teada, et kavatseb tuua valitsuses lauale välistööjõu riiki lubamise laiendamise. Tuletame uuele ministrile meelde, et juba praegu on välistööjõu kvoodi alt vabastatud Eestile vajalikud kõrgepalgalised spetsialistid, sealhulgas IT sektori asjatundjad,» ütles Helir-Valdor Seeder Postimehele.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri ametiülesandeks peab Seedri sõnul olema sihipärane töö selle nimel, et meie ettevõtluskeskkond soosiks kõrgtehnoloogiliste ja automatiseeritud tehnoloogiate kasutamist, mis vajavad vähem töökäsi.

«Tegelikkuses kasvab surve madalapalgaliste võõrtööliste Eestisse toomiseks, aga seda ei tohi me endale lubada. Isamaa leiab, et me peame töötama selle nimel, et Eesti palgad suureneksid määrani, mis välismaale tööle suundunud kaasmaalasi motiveeriks Eestisse naasma.  Kui minister Rene Tammist soovib välistööjõu kvoodi alt vabastada keskmise palgaga oskustöölisi, siis sellega Isamaa ei nõustu,» sõnas Seeder.

Odavale võõrtööjõule panustamine pikas perspektiivis ainult vähendaks Seedri sõnul Eesti konkurentsivõimet ja kahjustaks meie majandust.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles