SEB hoidis kokku kolm tonni paberit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SEB

Mõne aasta eest paberivabale teenindusele üle läinud SEB hoidis ainuüksi möödunud aastal selle sammuga kokku ligi kolm tonni paberit.

Täpsemalt selgub panga statistikast, et välja printimata jäi 2,83 tonni paberit, mis visuaalselt kujutaks endast 56 meetri kõrgust paberipakki. Hetkeseisuga teevad pangatöötajad hinnanguliselt 80 protsenti  laenulepingutest digitaalsena.

Ainuüksi üks tavaline laenuleping koos teabelehega on oleks 10 lehekülge pikk, lisaks neljaleheküljeline laenusaaja meelespea. 75 protsendil juhtudest sõlmitakse laenudele juurde laenukaitsekindlustus, mis on omakorda koos tingimuste kirjeldusega 24 lehekülge pikk.

SEB on alates 2013. aasta algusest pakkunud teenust, mille käigus saab klient allkirjastada pangatehinguga kaasnevad dokumendid puutetundlikul ekraanil ID-kaardi või Mobiil-ID-ga ning dokumendid ja lepingud arhiveeritakse internetipanka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles