IBM patenteeris kohvi toimetava drooni (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IBM / USA patendiamet

IBM patenteeris drooni, mis suudab kirjelduse järgi tuvastada inimeste väsimust ja toimetada neile seepeale kohvi.

Patendi dokumendi järgi skanniks spetsiaalsete anduritega varustatud droonid inimgruppe ja otsiks väsimusele viitavaid indikaatoreid (näoilme, pupillide suurus jne) ja toimetaks väsimuse märkide leidmisel konkreetsele inimesele tassi kohvi. Samuti on võimalik droone kutsuda käeviipega, kui on soov kohvi nautida.

Kohvi toimetamiseks on IBM pakkunud välja kaks viisi. Ühel juhul täidaks droon tühja kruusi ning teisel juhul tooks droon kilesse pakendatud kohvitopsi (kile kaitseks võimalike pritsmete eest).

Patent ei viita praegu mitte mingit moodi sellele, et IBM plaaniks lähiajal sarnaseid droone valmistama hakata. Õigupoolest ei valda IMB tõenäoliselt selliste droonide loomiseks isegi vajalikku tehnoloogiat. Pigem näitab see ettevõtte huvi konkreetse tehnoloogiasuuna suhtes.

Foto: IBM / USA patendiamet

Toitu ja jooki kätte toimetavad robotid ei ole muidugi kaugeltki uus idee ning ulmes on sellist motiivi kujutatud läbi 20. sajandi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles