Lunavararünnaku üle elanud FEB avas taas kauplused, veebipood ikka kinni

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS FEB teade
AS FEB teade Foto: Kuvatõmmis

Möödunud nädala kolmapäeval lunavararünnaku alla sattunud sanitaartehnikakett FEB avas pärast mitmepäevast pausi taas oma kaheksa kauplust, kuid veebipood on jätkuvalt kinni.

Ettevõte pole siiani andnud avalikkusele silpigi infot selle kohta, mis asjaoludel nad möödunud neljapäeval kõik oma poed kinni panid. Ka Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) pidi neljapäeval pool päeva vaeva nägema, et saada kinnitust, et tegemist oli  lunavarajuhtumiga.

Postimehele laekunud anonüümse info kohaselt olid alates möödunud nädala kolmapäevast FEB ASi serverid üle riigi rivist väljas – kahtlus oli andmevarguses, varuserverid olevat samuti «tühjaks tõmmatud».

RIA veebiturvalisuse üksus CERT-EE on pakkunud ettevõttele abi küberintsidendi lahendamiseks ja tavapärase töö taastamiseks.

RIA andmeil on erinevad lunavararünnakud on aktiviseerunud ning mitmed väiksemad ja suuremat ettevõtted on nende tagajärjel kahju kannatanud.  Lunavara ja pahavara juhtumid moodustasid mullu kõigist intsidentidest, mida oli üle 10 000, enamiku ehk ca 70 protsenti.

Aasta tagasi juunis oli küberrünnaku tõttu sunnitud oma kauplused sulgema ehituskaupade müüja Ehituse ABC.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles