iPhone võib tuua uue revolutsiooni: puutevaba mobiili

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i üritus
Apple'i üritus Foto: ETNews

Enam kui kümne aasta eest puutetundliku mobiili leiutanud Apple on kuuldavasti tegemas tublit arendustööd, et luua uusi puutevaba juhtimise võimalusi iPhone’ile.

Hääljuhtimine ja näotuvastus telefoni lukustusest vabastamiseks on juba teada-tuntud funktsionaalsused, kuid Apple tahab astuda järgmist sammu ja panna mobiil  3D-režiimis töötava kaamerasüsteemi abil reageerima distantsilt ka inimese liigutustele, näoilmetele ja žestidele.

Esimesed nn multi-hovering-uuendused peaksid portaali ETNews andmeil jõudma juba 2019. aasta iPhone’idesse. Kuulduste kohaselt võimaldab tehnoloogia hetkel tuvastada kuni 50 mm kaugusel olevate sõrmede liigutusi ja selle abil näiteks kaamerapilti zoom’ida. (Ääremärkus: sõrmede lähedalolekut suudab juba praegu tuvastada näiteks VW Touareg 2018 mudeli puutetundlik ekraan).

Tiim Cook plaanivat sama liiki uuendused sisse viia ka Mac’idesse ja kaasatud saavad neisse olema ka nutiprillid. 3D-sügavusi tuvastada suutva kaamera patendi sai Apple juba detsembris 2015. Samsung tuli kaugjuhtiva puutepliiatsiga välja sel sügisel oma Note 9 telefonis.

Järgmise aasta iPhone’id peaksid sisaldama ka funktsionaalsust nimega ToF (time of flight), mis võimaldab sensori abil viia omavahel kokku reaalne ja nn joonistatud maailm.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles