Kodumaine äpp annab vanematele kontrolli laste mobiili üle (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoopy
Hoopy Foto: Hoopy

Valmis on saanud kodumaine kaksikrakendus mobiilidele Hoopy, mis võimaldab lastevanematel piirata nende laste mobiilikasutuse aega ja kasutatavaid äppe.

«Tegemist on esimese versiooniga väga ambitsioonikast lahendusest, mille eesmärk ei ole ainult aidata lapsevanemal lapse ekraaniaega kontrollida. See võimaldab harjutada last suhtuma nutitelefoni kui kasulikku seadmesse,» sõnas Hoopy eestvedaja Maiko Arras.

Google App rakenduste poes on saadaval äpi üks versioon lapsevanemate ja teine laste mobiili paigaldamiseks. Lapsevanem näeb enda telefonist lapse enim kasutatud äppe ja nende kasutusaega ning saab soovi korral nende kasutustingimusi muuta. Lisaks on lapsevanemal võimalik kindlaks määrata uneaeg, mil laps peab puhkama, mitte telefoni kasutama.

Laps saab läbi rakenduse aga pidevalt soovitusi kasulikest äppidest, mis on haridusekspertide poolt heaks kiidetud.

Kuna rakenduse loomisse on investeerinud mobiilifirma Elisa, siis tuleb teenuse kasutamiseks ennast selle veebis registreerida ja edasi hakkab pärast tasuta prooviperioodi lõppu tiksuma 4-eurone kuuarve. Hoopy enda veebist on  näha, et muude turgude jaoks tellides on kuutasuks 5 dollarit.

«Ükski äpp ei asenda omavahelist suhtlemist ega lapsevanema ja lapse vahel sõlmitud sisulisi kokkuleppeid. Küll aga annab rakendus võimaluse, et nutikasutuse osas tehtud kokkulepetest peetakse kinni ning nutikogemus oleks harivam ja arendavam,» Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi juht Kristi Vinter-Nemvalts, kes on olnud lahenduse loomise juures nõustajaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles