Sony tegi neli korda paremad mürablokeerivad kõrvaklapid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony uued kõrvaklapid
Sony uued kõrvaklapid Foto: Tootja foto

Sony tutvustas täna Berliinis algaval elektroonikamessil oma kõige enam kõneainet pakkuvat uudistoodet – veelgi enam kasutaja kõrvade jaoks väliseid helisid summutavaid kõrvaklappe.

Uus mudel kannab nime WH-1000XM3, selle juures kasutatakse hiljuti välja töötatud HD mürasummutusprotsessorit QN1 ja tootja kinnitusel on see eelmise põlvkonna protsessorist ligikaudu neli korda võimsam.

Uus komponent suudab eelkäijaga sarnaselt summutada transpordimüra ning lisaks igapäevast taustamüra, nagu tänavamüra ja inimeste hääled. Sellel on ka topeltmüraanduri tehnoloogia, mis püüab kahe mikrofoniga kinni ümbritsevat müra ja edastab heliandmed müra summutamiseks protsessorile.

Lisaks on klappidel nüüd spetsiaalselt lennukites kasutamiseks mõeldud  õhu optimeerimise funktsioon Atmospheric Pressure Optimizing, mis võimaldab mürasummutusel kohanduda suurte kõrgustega, kasutades andureid, et tuvastada ümbritsevat õhurõhku ja optimeerida selle järgi mürasummutust.

Muusika mahamängimiseks on klappidel on vedelkristallpolümeerist (LCP) diafragmad, mis kannavad hoolt sügavate bassitoonide eest ja taasesitavad sagedusi kuni 40 kHz.

Klappidel on  kolme automaatrežiimi vaheldumise funktsionaalsus, mis võimaldab näiteks jalutamise või lennuki ootamise ajal kuulata koos muusikaga kõiki ümbritsevaid helisid.

Tähelepanurežiim Quick Attention Mode võimaldab  kuulda ümbritsevat ilma kõrvaklappe ära võtmata. Selleks tuleb parem käsi tõsta kõrvaklapi kohale, et vähendada kiiresti helitugevust ja vastata end ümbritsevatele inimestele. Näiteks lennates saab tellida joogi ilma kõrvaklappe peast võtmata. Heli reguleerimiseks on ka teisi võimalusi, näiteks nipsates parema kõrvaklapi puuteplaadil, et muuta helitugevust või vahetada lugu.

Kõrvaklapid on saanud eelkäijaga võrreldes uue õhema kuju ja need on kergemad.  Peale aku 30-tunnise tööea koos mürasummutuse ja bluetooth-ühendusega on kõrvaklappidel 1000XM3 täiustatud kiirlaadimisfunktsioon, mis pakub 5 tundi juhtmevaba taasesitust vaid 10-minutilise laadimise järel USB type-C pordi kaudu.

Klapid tulevad müügile septembris hinnaga 380 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles