Politsei koduleht sattus küberrünnaku alla

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kodulehte tabas eile pärastlõunal küberrünnak. 

Riigi Infosüsteemi Ametile (RIA) teada olevalt ei olnud eile poole tunni jooksul võimalik külastada politsei kodulehte. Veebileht oli kättesaamatu alates kella 14st, kuna langes teenustõkestusründe alla, kinnitas ameti pressiesindaja Helen Uldrich.

Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus tuvastas suurenenud võrguliikluse PPA veebilehel kell 13:53 ning kinnitas teenustõkkerünnaku toimumist. PPA koduleht oli uuesti kättesaadav alates 14.30 ning kõiki teenuseid oli võimalik kasutada.

Lisaks PPAle kirjutas portaal Delfi, et eile kell 14:45 tabas rünnak ka nende portaale. Ründe tõttu oli raskendatud ligipääs Delfile ning ka teistele Ekspress Grupi väljaannetele, teatud ajavahemikus ei saanud näiteks Delfit välismaal lugeda.

Uldrichi sõnul pole nemad Delfi rünnaku kohta teadet saanud. Kõigist küberrünnakutest palub RIA teada anda aadressil cert@cert.ee.

Teenustõkestusrünne (DoS) on tahtlik teenuse käideldavuse häirimine, mille võib tekitada süsteemi või võrguühendust üle koormates või süsteemi muul moel kahjustades.

Tihti kasutatakse rünnete läbiviimiseks ja teenuse töö katkestamiseks ära ka teadaolevaid seadmete tööd peatavaid turvanõrkuseid. Ründe korral on tulemuseks teenustele ligipääsu puudumine nii oma töötajatele kui ka välistele klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles