Esimene 8K-imeteler tuleb müügile juba septembris

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi 8K-teler
Samsungi 8K-teler Foto: tootja

Korea tehnoloogiafirma Samsung tutvustas Berliinis toimuval tehnikamessil IFA oma uusi 8K-kvaliteedis telereid ja on ühtlasi esimene tootja maailmas, kes ka need juba septembri lõpus müüki paneb.

HD-kvaliteedist neli korda parema 8K resolutsiooni tagamiseks on Q900R QLED teleritel spetsiaalne Quantum 8K protsessor ning pildiparandustehnoloogia AI Upscaling, mis tõstab teleris edastatava sisu 8K resolutsioonile lähedasele tasemele, sõltumata video algsest allikast või resolutsioonist.  Võrreldes 4K UHD teleritega on uuel teleril piksleid neli korda rohkem ning 16 korda rohkem kui HD eraldusvõimega teleritel.

Lisaks pakub ekraan kuni 4000 nitti eredust ja HDR (High Dynamic Range) 10+ tehnoloogiat, mis sätib ekraani eredust vastavalt pildile, et värviedastus saaks olla võimalikult täpne.

Jätkuvalt saab One Remote puldi kaudu kontrollida kõiki teleriga ühendatud seadmeid. Ambient Mode muudab teleri pildi ooterežiimis sarnaseks selle taga oleva seinaga ning One Visible Connection ühenduskaabel aitab vältida mitme erineva juhtme hoidmist teleka küljes, kuna teleri küljes on vaid üks, kõiki signaale edastav ühendus.

Uued Q900R QLED 8K telerid tulevad septembri lõpus turule neljas suuruses – 65, 75, 82 ja 85 tolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles