Huawei andis välja ruuter-kõlari

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei AI Cube
Huawei AI Cube Foto: tootja

Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei andis möödunud reedel Berliinis toimuvad IFA messil teada, et toob turule tehisintellekti baasil töötava kaks-ühes nutikõlari ja 4G ruuteri nimega Huawei AI Cube.

AI Cube töötab tehnoloogiahiiu Amazon Alexa tehisintellekti platvormil nii Wi-Fi kui 4G võrkudes. Alexa, mis võimaldab kasutajal mängida muusikat, kontrollida teisi nutikaid tehnikaseadmeid ning paluda tal täita 50 000 eri ülesannet.

Ruuteri seadistamiseks läheb vaja 4G SIM-kaarti ja allalaadimise kiirust vähemalt 300 Mbps, samuti ühildub see 802.11ac Wi-Fi standardiga.

Seega on ruuter kahesageduslik ja suudab töötada 2,4 GHz ja 5 GHz kanalites ning edastab LANi kaudu andmeid kiirusel kuni 1200 Mbps.

Huawei AI Cube’il on 400 ml mahuga heliõõnsus ja alumiiniumist membraan, mis lase kõlaril luua kõrge kvaliteediga heli nii kõrg-, keskmistel kui madalatel sagedustel. Samuti täiustab seda Histen helilahendus, mis täiustab kõlarit virtuaalse bassi, lineaarse ekvalaiseri, adaptiivse võimenduskontrolli ja kaugvälja häältuvastusega.

Seadme pordid on peidetud põhja alla.

Analüütikaettevõtte Canalys andmete kohaselt suureneb aastaks 2020 nutikõlarite kasutajate hulk 225 miljoni inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles