Ladade tootmine käib vaikselt alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Lada Granta
Vladimir Putin ja Lada Granta Foto: SCANPIX

Vene autotööstuse lipulaev AvtoVAZ teatas juba kuuendat kuud järjest toodangumahu kahanemisest. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga müüdi sel aastal tervelt 22 protsenti vähem, ehk 44 200 autot.

Kuna Venemaal on põhiline siiski enda välja vabandamine, siis ka siin leitakse, et midagi hullu lahti pole ning languse võib panna Lada 2107 tootmise üleviimisele Iževski tehasesse, kirjutab Autonet.

Mäletatavasti eelmisel aastal viimane pankrotistus ning valitsuse otsusega anti kogu üksus just juhtkonda vahetanud AvtoVAZi käsutusse. Üheksa kuu summas aga ollakse siiski veel 10,8 protsendiga plussis.

Tõsi on muidugi see, et AvtoVAZil on veel üks kaart tagataskus: kohe-kohe peaks käivituma uue odava sedaani Granta tootmine. Võimalik, et just see mudel veab firma august välja.
Oktoobri toodetuim Lada oli Priora (14 800 tükki). Sellele järgnesid Kalina (11 800), Samara (10 700), 4x4 (5 406) ning edasi juba väikeseeriamudelid (1 486). Tootmise testimiseks koostati ka 39 Grantat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles