Detroidi näitus tõotab tulla «roheline»

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Insight.
Insight. Foto: Honda.

Jaanuaris Detroidis peetavat autonäitust võib täie õigusega pidada hübriidmootoritega masinate esimeseks tõsisemaks lahingutandriks.

Kui seni tunti hübriide peamiselt Toyota Priuse ja Lexuse mõningate mudelite järgi, siis aasta esimesel tähtsamal näitusel USAs presenteerivad oma analoogseid sõidukeid mitmed suuremad autotootjad, nende hulgas ka kohalikud firmad, vahendab Autonet.ee Autonews.ru'd.

Peamiseks uudiseks hübriidmootoriga mudelite osas võib ehk pidada kauaoodatud Honda Insighti seeriaversiooni, mis on oma põhikonkurendist Toyotast samaväärsete parameetrite juures hinnalt tublisti odavam.

Aga oma sõidukitega on kohal nii General Motors ja Ford kui ka Chrysler. Viimased kaks ongi teatanud, et põhirõhk pannakse keskkonnasõbralikumate masinate näitamisele, kusjuures paljud neist on juba ka seeriatootmisküpsed.

Ilmselt kõige silmapistvamaks nendest on siiski Chevrolet Volt, kuid Fordi stendil on esikohal kindlasti Fusion Hybrid. General Motors lubas näidata ka üht päris uut elektriautot.

Lexus omakorda näitab USA-s esimest premium-klassi hübriidi HS250h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles