Eesti küberturbe firma pakub Hiina autotööstusele jälgimistehnoloogiaid

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ruubel
Martin Ruubel Foto: Guardtime

Blockchain-tehnoloogial küberturvalisuse lahendusi pakkuv Guardtime teatas, et sõlmis koostööleppe Hiina suurima autotööstuse teenusplatvormiga UMVA-China, et rakendada eestlaste poolt loodud jälgimistehnoloogiaid Hiina autotööstuse tootmisüksustes.

Hiina autotööstuses kasutusele võetav blockchain-tehnoloogial põhinev tarkvara võimaldab teha elektroonilisi lepinguid, teostada autoosade päritolu digipäringuid, kiirendatud tollitoiminguid ning sõlmida klientidega finantslepinguid. 

Guardtime juhi Martin Ruubeli sõnul on ettevõttel hea meel läbi oma kohaliku tütarettevõtte Aletheia teha koostööd Hiina kasvava autotööstusega. «Hiina autotööstus on suurepärane turg, kus rakendada blockchain-tehnoloogiat, sest see pakub turuosalistele olulist väärtust varuosade päritolu tõestamisel ja kiirendab klientide andmete kinnitamist ning seeläbi ka kogu ostuprotsessi.»

Ruubeli sõnul integreeritakse tehnoloogia UMVA tööprotsessi nii, et see tagaks läbipaistvuse elektrooniliste lepingutega seotud finantsasutustele, kes saavad tänu uuendustele teha rahastamisotsuseid edaspidi kiiremini ja täpsemini. Samuti muudab blockchain-tehnoloogia tollitoimingud läbipaistvaks, lihtsustab vajadusel toodete tagasikutsumist ning aitab hankida ja tarnida varuosasid täpselt vastavalt vajadusele.

Tänu oma ülesehitusele võimaldab blockchain säilitada ettevõtte sõnul ka digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi korraga suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles