Lotec Sirius - kõige koledam superauto?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lotec

Pisike Saksa tootja Lotec avaldas arvutijoonised 2009. aasta Lotec Siriusest, millest võib Jalopnik.com'i hinnangul saada kõige koledam superauto läbi aegade.


Lotec Siriust esitleti esimest korda 2000. aastal ning eesmärgiks oli teha sellest üks kiiremaid autosid - selle saavutamiseks kasutati Mercedes-Benzi kahe turboülelaaduriga 6-liitrist V12-mootorit, kirjutab väljaanne.

Vaatamata sellele, et esialgse Siriuse tootmine jäi eri probleemide tõttu venima, plaanib Lotec tuua uuendatud mudeli järgmisel aastal müügile.

Uue masina kohta pole veel kuigi palju infot, kuid teada on, et varasem Sirius arendas eri versioonides 850 kuni 1200 hobujõudu ning saavutas tippkiiruseks kuni 249 miili ehk 400 kilomeetrit tunnis. Nullist sajani kiirendas ta väidetavalt 3,8 sekundiga ja nullist 193ni 7,8 sekundiga.

Selliste numbritega asub auto konkureerima Bugatti Veyroni, Koenigsegg CCX-R-i ja SSC Ultimate Aeroga.

Autoweek.nl andmetel ei tule aga superauto uus versioon sama võimas ning tõenäoliselt võetakse kasutusele teine mootor. Üks kindel asi, mis jääb, on aga auto kerge konstruktsioon, mis tagab talle kaalu alla 1400 kg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles