Koolialguse arvutid

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia e-pood

Seoses alanud õppeaastaga tuleb, sarnaselt uue mobiiltelefoni valimisele, paljudel vanematel tõsiselt mõelda ka sellele, milline arvuti oma järeltulijale soetada. Kuulub see ju tänasel päeval vähegi suuremates klassides paratamatult õppetöö juurde. Kuna aga ka arvutite osas on kaubandusvõrgus pakutav valik äärmiselt suur ja hinnadki kõiguvad seinast seina. Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark toob alljärgnevalt esile mõned mudelid valiku lihtsustamiseks.

Soodne

Lenovo Ideapad 330 on soodne valik neile, kes soovivad, et arvutiga saaks ära teha põhiasjad ehk lihtsamad kirjatööd ning internetis käia. Ideapad 330 omab selleks 4GB põhimälu, mõnusalt suurt 15,6 tollist Full HD ekraani ja 128GB suurust SSD ketast, mis kiirendab arvuti tööd ning muudab ühtlasi selle kaalu kergemaks. See Ideapadi mudel pakub kokkuvõttes vähese raha eest palju arvutit, kuigi arvestama peaks seda, et sellest hoolimata ei sobi see suuremat võimsust nõudvateks tegevusteks nagu näiteks paremate mängude mängimiseks.

Mobiilne

HP 14-CF0797no võib-olla küll pisut pika ja lohiseva nimega, kuid pakub see-eest kasutajatele mugavat suurust ja kerget korpust. See mobiilse olemusega masin omab pikalt kestvat akut ja sobib seega neile, kes soovivad aeg-ajalt arvutiga ka kodust eemal toimetada. 14 tolline Full HD ekraan on terava pildiga ning 128GB SSD ketas kiire. Põhimälu suuruseks on 4GB ja Protsessoriks Pentium N5000. Seega on tegemist mobiilse masinaga, mis aga kuulub siiski pigem soodsasse hinnaklassi ning sobib seega olemuselt paremini vähenõudlikumatele kasutajatele.

Loe lisaks Digitargast.

Mobiilne

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles