Volkswagen lõpetab ikoonilise Beetle'i tootmise

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Beetle.
Volkswagen Beetle. Foto: Eric Thayer / REUTERS

Volkswagen teatas, et lõpetab järgmise aasta juulis kuulsa Beetle’i valmistamise, tehes nii lõpu 80 aastat kestnud tootmisele.

Esimene Volkswagen Beetle tuli välja 1938. aastal ja sai kiiresti populaarseks nii Euroopas kui ka USAs. Õigupoolest on Beetle üks maailma müüdumaid ja kauem toodetud sõidukeid. Tänaseks on kokku müüdud ligemale 22,7 miljonit Beetle’it. USAs, mis on Beetle’i suurim turg, müüdi eelmisel aastal ainult 15 000 põrnikat.

Praegu valmistab Beetle’it veel ainult üks tehas Mehhikos, mis lülitub ümber teiste mudelite tootmisele 2019. aasta juulis. Põhjust ei tule kaugelt otsida: üha kasvav nõudlus maasturite järgi sunnib autotootjat suunama rohkem oma ressursse kasumlikumatesse valdkondadesse.

Originaalse Beetle’i tootmine lõpetati 2003. aastal. 1997. aastal lasti välja ruumikam ja moodsam versioon, mida on toodetud Mehhiko Puebla osariigi tehases 1999. aastast saadik. Beetle’i kõige uuem generatsioon lasti välja 2011. aastal ja see on osutunud populaarseks eelkõige keskealiste naiste seas.

Beetle sai paljuski kuulsaks tänu 1968. aastal vändatud Disney filmile nimega «The Love Bug», kus peaosas oli võidusõiduauto nimega Herbie. Sellel aastal müüdi USAs 423 000 Beetle’it.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles