Häkkerid varastasid suuroperatsiooni käigus 60 miljoni dollari jagu krüptoraha (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Eibner-Pressefoto/EXPA/Michael Gruber/imago/Eibner Europa

Häkkeritel õnnestus murda sisse Jaapani krüptovaluuta vahetuse süsteemidesse ja varastada sealt ligemale 60 miljoni dollari väärtuses erinevat krüptoraha, millest enamus oli bitcoin.

Osakas tegutsev tehnikaidu Tech Bureau Corp teatas, et vargus leidis aset möödunud reedel nende hallatud krüptovaluuta vahetuses Zaif. Häkkerid tegutsesid idufirma sõnul valuutavahetuse süsteemides üle kahe tunni. Nende tegevus avastati aga kolm päeva hiljem, mille järel teavitati koheselt ka võime. 

Tegu on vaid järjekordse näitega sellest, kui haavatavad on krüptovaluutasid haldavad platvormid küberrünnakutele. Nende haldajad ei kasuta sageli aga isegi kõige elementaarsemaid kaitsemehhanisme. Alates 2011. aastast on krüptovaluutasid haldavate platvormide vastu viidud globaalselt läbi üle 50 rünnaku, mis on kokku tekitanud umbes 1,7 miljardi dollari jagu rahalist kahju.

Kaheksast suurimast vargusest on viis leidnud aset Aasias, kus krüptovaluutaga kõige rohkem kaubeldakse. Mitmed rünnakute ohvriks langenud vahetused on pidanud sulgema uksed. Möödunud aasta detsembris lõpetas näiteks tegevuse üks Lõuna-Korea suurimaid krüptovahetusi Youbit, pärast seda kui nende süsteemidesse tungiti sisse juba teist korda.

Tech Bureau üritab nüüd uste sulgemise vältimiseks otsida rahalist abi Jaapani finantsinformatsiooni teenuste pakkujalt Fisco, kellele nad pakuvad vastutasuks oma ettevõttes enamusosalust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles