Samsung toob turule oma esimese kolme kaameraga nutitelefoni

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung A7
Samsung A7 Foto: tootja

Samsung toob sügisel turule uue liikme Galaxy A seeriasse – Galaxy A7. Uue seadme tagaküljel on kolme kaamera süsteem, mis lubab teha lainurkpilte ja ka udustatud taustaga bokeh-fotosid.

«Uue A7 põhiliseks uuenduseks on loomulikult kaamerad, mida on tagaküljel lausa kolm tükki. Kaamerasüsteem saab seeläbi teha eri tüüpi fotosid ning kasutajatel on lai valik eri stiilide vahel. Samuti on telefonil võimekas 24-megapiksline esikaamera, mis lubab pildil oleva inimese tausta Live Focuse funktsiooni kasutades udustada ka selfidel,» rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Telefoni taga on kolm eri tüüpi kaamerat. Esmalt 120-kraadine lainurkkaamera, mis sobib hästi fotode jaoks, kus pildile peab jääma võimalikult palju, näiteks grupifotod või loodusfotod. Teiseks 24-megapiksline tavakaamera ja 5-megapiksline sügavuskaamera, mille koostöös saab teha kvaliteetseid pilte ja kasutada Live Focuse funktsiooni, mis muudab pildil oleva inimese tausta uduseks ja tekitab bokeh-efekti.

«24-megapiksline tavakaamera on hea ka madalates valgusoludes pildistamiseks. Seda põhjusel, et kaamera ühendab hämaras neli pikslit kokku üheks, mille tulemusel luuakse tarkvara abiga teravam ja kvaliteetsem foto,» selgitas Aasma.

Teravaid pilte saab teha ka telefoni esikaameraga, mis on samuti 24-megapiksline. Esikaameraga saab kasutada Selfie Focuse funktsiooni. See on sarnane Live Focus lahendusega, mis muudab pildil oleva inimese tausta uduseks.

Lisaks on kaamera varustatud kaadrioptimeerijaga (Scene Optimizer). Tegu on Samsungi suvise lipulaeva Galaxy Note 9 juurest tuntud lahendusega, mis tuvastab tehisintellekti abil pildil oleva objekti ning muudab kaamerasätteid ja värve vastavalt. Näiteks toitu pildistades saab kaamera aru, et tegemist on söögipoolisega ning kaamerasätted pannakse paika sellele vastavalt.

Lisaks kaamerale on telefonil 6-tolline FHD+ resolutsiooniga Super AMOLED-ekraan, 3300 mAh aku, kuni 6 gigabaiti muutmälu, seadme küljel asuv sõrmejäljelugeja ja Samsungi seadmetele omane klaasist disain.

Samsung Galaxy A7 jõuab müügile sügisel ning seda neljas värvilahenduses – sinine, must ja kuldne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles