Telia näitas tavavõrgus 1 Gbit/s kiirust (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia.
Telia. Foto: Jessica Gow/TT / TT NEWS AGENCY

Tallinna Tehnikaülikoolis toimuva konverentsi TalTechDigital raames näitas Telia oma mobiilivõrgus allalaadimiskiirust, mis ületas 1Gbit/s piiri.

Tulemus saavutati tavatingimustel ja –sagedustel töötavas Telia 4G-võrgus.  Tulemuse saavutamiseks kasutati Ericssoni võrguseadmeid ja Sony nutitelefoni XZ2.

Telia Eesti tehnoloogiadirektor Kirke Saare sõnul näitas Telia täna, et enam kui 1Gbit/s kiirus on võimalik kätte saada ka igapäevases 4G mobiilsidevõrgus. Selle tarbeks täiendati Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) teenindavat 4G tugijaama, mille tulemusena ulatub allalaadimiskiirus ligi 1100 Mbit/s ehk enam kui 1Gbit/s.

«Soovime näidata, et 4G tehnoloogia pakub oma järjepidevate arenduste toel inimestele piisavalt suuri andmesidekiirusi ja head kvaliteeti. Tavatingimustel ning muuhulgas teiste kasutajate poolt koormatud võrgus gigabitise kiiruse saavutamine on märgiline samm 5G suunas,» rääkis Saar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles