Huawei: meie uus mobiil suudab tuvastada kasutaja soo ja rassi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Mate 20 lite
Huawei Mate 20 lite Foto: Tootja foto

Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei toob ülejärgmisel nädalal Eestis müüki oma uusima mobiili Mate 20 lite ning kinnitab, et selle esikaamera suudab piltide ilustamise eesmärgil tuvastada oma kasutaja soo.

«Võimas Mate 20 lite ei tee mitte ainult kauneid pilte, vaid suudab ka automaatselt tuvastada subjekti soo ja naha. Huawei ilustamisalgoritm tähendab seda, et selfidel on näha selged detailid, hoolimata sellest, kui hägusalt on stseen valgustatud või mille on taustavalgus,» seisab ettevõtte teates.

Huawei Mate 20 lite on kokku varustatud nelja kaameraga, millest kaks on ees (24 ja 2 MP) ja kaks taga. Esikaamerail suudab ettevõtte teatel tuvastada üle 200 stsenaariumi kaheksas kategoorias: sinine taevas, rand, taim, öö, lava, lill, siseruumid ja lumi.

Mis puutub teistesse omadustesse, siis on telefonil enda toodetud kaheksatuumaline Kirin 710 kiibistik ja kõige hilisem kasutajaliides EMUI 8.2. Tarkvaraplratvormiks on Android O. Seadmel on kahe SIMi pesa. Operatiivmälu (RAM) on 4GB ja aku mahutavuseks korralik 3750 mAh.

Seadmel 6,3-tollist servast-servani ning 19,5:9 suhtega ekraan.

Seade on alates oktoobrist Eesti turul saadaval sinises, kuldses ja mustas värvitoonis, soovitusliku müügihinnaga 379 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles