Porsche lõpetab täielikult diiselautode tootmise

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Taycani esitlus.
Porsche Taycani esitlus. Foto: Joerg Eberl / AP

Saksa autotootja Porsche teatas pühapäeval, et lõpetab täielikult diiselmootoriga autode valmistamise ja keskendub nüüdsest aina enam hübriid- ja elektriautode tootmisele.

Porsche pressiteate järgi on nõudlus diiselautote järgi kiiresti kahanemas, samal ajal kui nõudlus hübriid- ja elektriautode järgi aina kasvab. Autotootja sõnul moodustas diiselautode müük nende kogumüügist möödunud aastal vaid 12 protsenti. Umbes viis kuud tagasi vahistati aga üks Porsche juhtivtöötajatest seoses emafirma Volkswageni diisliskandaaliga.

Porsche tegevjuht Oliver Blume ütles teates, et diisel on autotööstuses jätkuvalt oluline kütus, kuid sportautodele sobib bensiin paremini ja just selle pärast on diisel mänginud Porsche jaoks alati pigem teisejärgulist rolli.

Porsche on siiani pakkunud diiselversioone ainult oma neljaukselistest autodest nagu näiteks Panamera.

Järgmisel aastal peaks tulema turule Porsche esimene üleni elektriline Taycan, mis hakkab luksuslike sportautode segmendis konkureerima Teslaga. Ettevõtte loodab 2025. aastaks saada iga teise mudeli kas hübriidiks või elektriliseks. 


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles