Moekas retro

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia e-pood

Vähemalt Nokia arvab, et retro on moes. Elik täpsemalt HMD Global, kes disainib ja turustab Nokia nime kandvaid nupu- ja nutitelefone. Nii on jõudnud müügile kunagiste, ikoonilisi nimesid kandvate mudelite uusversioonid, kirjutab Heigo Enslig tehnoloogiaportaalist Digitark.

Nokia 8110 4G

“Banaan” on tagasi. Ja värvivalik täpselt sama, mis aastal 1996, kui ilmavalgust nägi esmakordselt Nokia 8110. Telefon on saadaval kahes värvitoonis – klassikaline must ja see õige “banaanikollane”.

Kui originaal oli Nokia esimene high-end-telefon, mis oli suunatud puhtalt ärikasutajale, siis 2018. aasta mudel sobib inimesele, kellel on soov vähendada oma nutisõltuvust.

Telefoni põhifunktsioonid on säilinud – kõned, SMS ja pikk ooteaeg. Viimase eest hoolitseb 1500 mAh Li-Ion aku, mis teoorias lubab kuni 600-tunnist ooteaega ning üle 10-tunnist kõneaega. Reaalses kasutamises on need numbrid täiesti ausad, sest nelja päevaga on 100% aku mahust alles lausa 67%.

Ainuke miinus põhifunktsionaalsuses on praegu 4G kõnede mittetoetamine, kuigi pakendil on suurelt kirjas VoLTE ehk siis kõned üle LTE. Ja disaini poolelt on kadunud originaali klapis asunud mikrofon. Uue mudeli klapp on vaid nuppude kaitseks.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles