VIDEO: Apple vaikib uute iPhone’ide olulisest veast (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hilsenteger
Lewis Hilsenteger Foto: Youtube

Tarbijad üle maailma on avastanud ühe olulise vea tuliuutel mobiilidel iPhone XS ja XS Max – neid ole võimalik laadida või akude laadimine seiskub.

BBC teatel on osa kasutajaid avastanud, et laadimine jääb mõne aja pärast lihtsalt pooleli. Mõned telefonid laevad aga vaid siis, kui need on lukustusest vabastatud.

Näiteks räägib probleemist videoblogija Lewis Hilsenteger oma sissekandes pealkirjaga «chargergate», kus ta demonstreerib seda üheksa Apple’i ametliku laadijaga ühendatud iPhone’i puhul. Enamik telefone laadivad vaid siis, kui nende ekraan on sisse lülitatud, üks keeldus aga üldse laadimist alustamast:

Blogija avastas ka, et juhtmevaba laadimisega uutel iPhone’idel probleeme pole.

Sarnasest veast räägivad ka sissekanded Apple’i foorumis ja teistes sotsiaalmeedia kanalites, kus räägitakse, et seadmeid pole võimalik laadida siis, kui nende aku on täiesti tühjaks saanud.

Osa arvab, et tegemist on tarkvaraveaga, mille põhjustasid Apple’i uuenenud turbesätted. Need võimaldavad laadimiskaabli välja lülitada, kui seade on olnud mõnda aega kasutamata, et tõrjuda võimalikke sissehäkkimisi seadmetesse.

Apple on probleemiga seoses otsustanud esialgu täieliku vaikimise strateegia kasuks. Oma vastuses ametlikus ajaveebis öeldakse vaid, et mõnel juhul võivad seadmed mitte laadida arvutiga ühenduses olles.

Nii Telia kui Tele2 kinnitasid Postimehele, et neile pole kaebusi sellise probleemi kohta seni laekunud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles