Allan Martinsonist sai e-residente teenindava ettevõtte juht

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson
Allan Martinson Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Ettevõtja ja investor Allan Martinsonist sai täna e-residente teenindava ettevõtte LeapIN juht.

«Endise riskikapitalistina vaatan ettevõtteid kahest vaatenurgast: kas neil on suur ärivõimalus või on neil suurepärane meeskond. LeapINil on mõlemat,» ütles Allan Martinson.

Tema hinnangul on LeapIN Eestist pärit SaaS-ettevõtetest üks kiiremini kasvavaid ning sel on väga lojaalne kliendibaas.

Allan Martinson oli viimati pakiveoroboteid arendava ettevõtte Starship ärijuht. Ta oli Starshipiga seotud aastast 2014, mil Janus Friis ja Ahti Heinla talle oma pakiveorobotite ideest rääkisid. Ettevõtte ärijuhiks sai ta 2015. aasta kevadel ning lahkus sellelt kohalt käesoleva aasta märtsis.

Varem on ta olnud BNSi ja Delfi asutaja ning Microlinki tegevjuht. Martinson nõustab alates juuni keskpaigast ka nutikaid rattaparklaid rajavat startup-ettevõttet Bikeep.

LeapINi senine juht Erik Mell jätkab samuti ettevõttes tööd. LeapIN pakub e-residentide ettevõtetele nn aadressivabriku teenust ja aitab neil riigiga maksu- ja muid asju ajada.

LeapINi omanikeringi kuulub läbi OÜ Kakuke ka e-residentsuse programmi nõukogu esimees ja endine riigi IT-juht Taavi Kotka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles