Maailma suurim tehnoloogiamess CES tuleb esmakordselt välja turismialaga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Iga aasta alguses Ameerika Ühendriikides Las Vegases aset leidev tehnoloogiamesse CES tuleb tuleval aastal esmakordselt välja turismialaga, millel esitletakse reisimisega seotud tehnoloogiaid.

CESi korraldav tehnoloogiaorganisatsioon Consumer Technology Association (CTA) teatas turismiala loomisest Las Vegase messile Amsterdamis neljapäeval toimunud konverentsil.

Turismiala eesmärk on näidata, kuidas saab tehnoloogia abil reisimist hõlbustada ja saada tehnoloogiliste leiutuste abil paremat reisikogemust. Ettevõtted ja startupid on viimastel aastatel tulnud välja hulga vidinate ja rakendustega, mis hõlbustavad reisimist, alates võimalusest jälgida reaalajas oma kadunud reisikohvri asukohta, lõpetades äpiga, mis tõlgib võõrkeelse jutu emakeelde ja mida on võimalik kuulda reaalajas kõrvaklappidest.

Maailma suurim tehnoloogiamess CES 2019 leiab aset tuleva aasta 8.- 11. jaanuaril USAs Las Vegases. CESile on oodata umbes 3900 ettevõtet ning messi raames leiab aste üle 300 konverentsi ja esitluse.  Esimene CES leidis aset 1967. aastal New Yorgis ning läbi ajaloo on üritusel toimunud mitme maailma muutva tehnoloogialeiutise esmaesitlused. Muu hulgas on CESidel esmakordselt jõudnud avalikkuse ette näiteks videokassett, CD-mängija, DVD, plasmateler ja Androidi nutiseadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles