Muuda aeglane Android telefon taas kiiremaks

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Nutitelefone on erineva hinna ja võimsusega, ning sellest tulenevalt on nende omanikel seadmele ka teatud ootused. Paraku aga kipub ka omal ajal päris nobedaid aparaate aja jooksul kummitama aeglaseks jäämise probleem. Selle põhjuseks võib olla Android ise, mis uue versioonina vanemal seadmel nii-öelda võhma välja võtab, aga mitte alati. Seega tasub aeglaseks muutunud telefoni „raviks“ alljärgnevaid võtteid proovida, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Tee restart

Enne kui liikuda muude võtete juurde, tasub telefoni aegluse ravimiseks proovida kõige lihtsamat taaskäivitamist ehk restarti. Seega tuleks nutiseade lihtsalt korra välja ja seejärel uuesti sisse lülitada. Kasutajatel, kes oma telefoni pidevalt sisse ja välja lülitavad, pole mõtet seda proovida, kuid ülejäänud võiksid mõelda, millal nad oma seadme viimati päris välja lülitasid. Kui sellest on möödas juba pikem aeg, siis võib see lihtne tegevus suurt kasu tuua. Seda seetõttu, et nutiseadme näol on tegelikult tegemist pisikese arvutiga, millel jooksev Android operatsioonisüsteem kogub aja jooksul vahemälusse mittevajalikke andmeid ja faile, mis lõpuks võivadki seadme töökiirusele mõju avaldama hakata.

Sulge rakendused ja veebilehed

Teine lihtsam viis seadme seisundi parandamiseks on hiljuti kasutatud rakenduste taustalt sulgemine. Selleks tuleb vajutada hiljuti kasutatud rakenduste nuppu ja avanenud nimekirjas rakendused kinni panna.

Vaata veel nippe Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles