Lekkis info Huawei uue tipptelefoni kohta

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Foto: WinFuture.de

Üsna pea, juba 16. oktoobril Londonis esitletava Hiina mobiilitootja Huawei uue tipptelefoni Mate 20 kohta lekkisid esimesed andmed tehniliste omaduste ja välimuse kohta.

Blogi WinFuture.de andmeil on telefonil suur 6,43-tolline full-HD+ ekraan resolutsiooniga 1080x2244 pikslit. Displei tehnoloogiaks on TFT LCD. Hetkel valitseva trendi kohaselt on seade kitsas, ehk kuvasuhe on tal 18,7:9. Ekraani ülaosas paiknev sälk on eelkäijatega muutunud väiksemaks ja võtnud tilga kuju. Seda võimaldab asjaolu, et Huawei ei kasuta näotuvastuseks laserandurid ja see on võimaldanud ekraani kasutatavat pinda kasvatada.

Mis puutub kaamerasse, siis need on lekkinud fotode kohaselt paigutatud sel korral ruudukujulise ala sisse. Põhikaameraid on seadmel taas kolm, neist suurim on 40-megapiksline.

Operatiivmälu (RAM) on seadmel sõltuvalt hinnast ja turust kas 4, 6 või 8 GB ning salvestusmälu 64, 128, 256 või 512 GB. Protsessoriks on loomulikult Huwei enda toodetav 8-tuumlaine HiSilicon Kirin 980 ning võib kindel olla, et Huawei keskendub selle tutvustamisel selle edasiarendatud tehisintellektile.

Aku mahutavus on lekke kohaselt samuti võimas: 4000 mAh. Jätkuvalt on olemas port kõrvaklappide ühendamiseks.

Arvatakse, et seadme hinnaks saab olema 750 eurot ning Pro-versioonil alates 850 eurot.

Postimees on 16. oktoobril Londonis kohal ja annab ametlikku infot uue seadme kohta edasi reaalajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles