IFA tehnoloogiamessi kokkuvõte

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google

Septembris toimus Berliinis iga aastane suur tehnoloogiamess IFA. Nagu ikka, oli ka seekord ülisuurel messialal välja pandud lugematul hulgal erinevaid nuti- ja tehnikavidinaid. Nüüd kui melu on vaibunud, boksid kokku korjatud ja esimesed näidatud toodetest ka müüki jõudnud, on paslik kokkuvõtteid teha ja messile tagasi vaadata, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark. 

On tõsi, et mõned esitletud toodetest ei jõua kunagi laiemate massideni ning teised olid lihtsalt huvitavad, nagu näiteks Seagway DriftW1 rulluisulaadsed abimehed liikumiseks. Samas aga leidus mitmeid peagi lettidele jõudvate seadmete tutvustusi ning ka tuntud tootjate tippseadmete esmaesitlusi. Lisaks võib messi põhjal välja tuua mõned üldised suunad, kuhu tehnoloogiamaalilmas liikumas ollakse.

 

Nutitelefonid

Kuigi Apple näitas oma uut iPhone eraldi ürituse raames ning ka Samsung tutvustas oma uut Note supertelefoni juba varem, jätkus uudiseid ka mobiiltelefonide vallas.

Üks näidatud lipulaevadest oli Sony XZ3. Selle tootja uus kõige-kõigem pakub superilusat 6 tolli suurust OLED ekraani, mis on nüüd Samsungile sarnaselt servadest kumer ning endiselt veekindel. Telefonil on Snapdragon 845 protsessor ja 64GB sisemälu, koos Android 9 operatsioonisüsteemiga. Lisaks veel juhtmevaba laadimine ning eriline Dynamic Vibration System nime kandev süsteem, mis annab värinate kaudu tagasisidet, et ekraanil toimuv kasutajale veelgi kaasahaaravam tunduks. Mõneti ebatraditsiooniliselt on XZ3 aga kõigest ühe põhikaameraga, mis ei pruugi muidugi automaatselt halba tähenda, kuna pakub 19Mpix, HDR-i ja mitmeid muid tehnoloogiaid ning võimaldab teha ka 960fps FullHD resolutsiooniga üliaegluup videoklippe.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles