Elisa vs. Telia: mis teha, kui elamisse tuleb lisateleviisor (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisorid
Televiisorid Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Varem või hiljem tuleb meil kõigil leppida tõsiasjaga, et kaugeltki kõik lähedased ei armasta samu saateid, sarju ja filme ning ette tuleb võtta vähemalt teise kui mitte kolmanda televiisori elamisse hankimine.

Uurisime Eesti kahelt suurimalt teleteenust pakkuvalt firmalt Elisalt ja Telialt, millised on võimalused olemasolevate digitelevisiooni lepingute raames endale korterisse või majja sõltumatu kanalivalikuga lisateleviisor panna.

Alltoodud vastusest selgub, et tegelikult on selline asjade käik hõlpsasti võimalik mõlema operaatori klientidel. Tuleb vaid rentida täiendav digiboks ning see televiisori ja ruuteriga ühendada. Ka hinnaerinevus pole märkimisväärne – ehk täiendava digiboksi rent on täpselt sama hinnaga.

Teleteenuse pakkujate vastused on järgmised:

TELIA pressiesindaja Raigo Neudorf:

Täiendava TV vaatamiskoha eest eraldi kuutasu tasuma ei pea. Vajalik on vaid soetada täiendava vaatamiskoha tarbeks digiboks. Selle saab klient kas välja osta (99 eurot) või üürida (1,99€ kuus).

Teleri ja digiboksi ühendamiseks on vaja kas SCART-kaablit või HDMI-kaablit. Endale sobiva kaabli saab klient ise valida digiboksi soetamisel. Lisaks tuleb digiboks ühendada võrgukaabli abil ruuteriga.

Täiendav vaatamiskoht on olemasolevast TV vaatamiskohast sõltumatu.

ELISA TV valdkonna tootejuht Otto Riisenberg:

Elisa Elamuse täiendava vaatajakoha jaoks on vajalik eraldi digiboks. Täiendav vaatajakoht teises teleris on tasuta, aga lisanduda võib digiboksi renditasu, mis on 1,99 eurot kuus.

Täiendava vaatajakoha juures on vajalikud interneti ja TV-kaablid. Juhul kui kodus on olemas sisevõrk, siis eraldi kaableid reeglina vedada ei ole vaja. Kui kodus sisevõrk puudub, siis tuleb täiendava vaatamiskoha juurde vedada ka vajalikud kaablid. Tavaliselt tuleb vajalikud kaablid vedada põhi vaatajakoha juurest, kus asub interneti modem. Parima lahenduse ütleb kliendile tehnik kui ta on kohapeal olukorra üle vaadanud.

Nii põhi kui teises vaatajakohas on ühine kanalite valik kui ka kõik lisateenused. Samuti on nähtavad mõlemas teleris kõik tellitud filmid ja lisateenused. Näiteks kui ühes teleris jäi pooleli mõne saate või filmi vaatamine, siis saab selle vaatamist jätkata pooleli jäänud kohast teises toas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles