Ratas kohtus Microsofti asutaja Bill Gatesiga, tegi temast e-residendi (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates sai e-residendiks möödunud nädalal ning ta ei teadnud sellest ette
Bill Gates sai e-residendiks möödunud nädalal ning ta ei teadnud sellest ette Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas arutas neljapäeva hommikul Microsofti asutaja ja filantroop Bill Gatesiga, kuidas teadus- ja arendustegevuse kaudu toetada Aafrikat. Lisaks andis Ratas Gatesile üle e-residendi digitaalse isikutunnistuse.

Kohtumisel arutati Bill ja Melinda Gatesi fondi (Bill & Melinda Gates Foundation) kolme Aafrika projekti, mis puudutavad vaktsiinide kliinilisi uuringud, laboriteenuste tõhustamist ja tervishoiusüsteemi parendamist ning Aafrika põllumajanduse arengu ja kliimaeesmärkide toetamist innovatsiooni kaudu.

Ratase sõnul on kõik kolm projekti Aafrika arengule ja inimeste elujärje parendamisele kahtlemata väga suureks abiks ning väärivad põhjalikku kaalumist.

«Eesti kogemus näitab, et lisaks on tänapäeval kestliku arengu nurgakiviks digioskused ja digiareng,» märkis Ratas ning lisas, et allkirjastas eelmisel aastal Eesti ja Aafrika Liidu hea tahte leppe e-valitsemise arendamiseks. «Eesti digiettevõtted ja eksperdid on kindlasti valmis ka Gatesi fondiga igati koostööd tegema,» toonitas peaminister.

Eesti on panustanud Euroopa Liidu Aafrika usaldusrahastu ning teiste arengu- ja humanitaarabi projektide kaudu Aafrika arengusse kokku ligikaudu 4,7 miljonit eurot.

Ratas ja Gates rääkisid pikemalt ka arengukoostöö ning teadus- ja arendustegevuse rahastamise ettepanekutest Euroopa Liidu 2021–2027 eelarveraamistikus. Ratas kinnitas, et Eesti toetab teadus- ja arendustegevuste programmi «Euroopa Horisont» rahastamise suurendamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles