Starship paneb Robotexil välja 10 000 euro suuruse auhinna

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starshipi pakirobot.
Starshipi pakirobot. Foto: Starship

Starship korraldab Robotexil juba teist aastat võistluse nimega «Loomade päästmine», mille peaauhind on 10 000 eurot. Tegu on suurima auhinnaga, mida Robotexil tänavu jagatakse.

Starshipi loomade päästmise võistlus kutsuti ettevõtte sõnul ellu eesmärgiga näidata, kuidas iseliikuvad sõidukid täidavad igapäevaseid ülesandeid, vastates sellistele küsimustele nagu «Kus ma olen?», «Kas ma seda otsingi?» ja «Kuidas ma saan tagasi sinna, kust ma alustasin?».

Kuigi Robotexil keskenduvad paljud võistlused riistvara ehitamisele, rõhutab Starshipi võistlus eelkõige tarkvarapõhiseid lahendusi. Võistlus hõlmab tehisneurovõrkude kasutamist, millele tuginevad navigeerimisel iseliikuvad sõidukid, sealhulgas Starshipi robotid.

Starshipi loomade päästmise võistlusel on võistkondade ülesanne ehitada robotid, mis suudavad linnamaastikku kujutaval laval leida loomad ja teha neist pildi. Kuigi ülesanne tundub lihtne, ei ole kõik päris nii. Võistkonnad peavad looma robotid, mis suudavad pidevalt oma asukohta määrata ja jälgida loomi, mida nad on pildistanud, ning füüsiliselt liikuda piiratud aja jooksul laval ringi ning pöörduda koju tagasi enne, kui kell jääb seisma.

Võistkonnad, keda hindab Starship, saavad soorituse eest punkte. Peaauhinnale konkureerivad 2000 või enam punkti saanud võistkonnad. Auhinnad antakse ka teise ja kolmanda koha saanud võistkondadele. 

Starship Technologies eesmärgiks on panna üha rohkem noori huvituma robootikast, julgustades robotite ehitamist ja tarkvaraprogrammeerimist, pakkudes mentorlust ja luues väljakutseid, kus lahendatakse elulisi probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles