ID-kaartide tootja kaebas politsei kohtusse (15)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvariskiga ID-kaart
Turvariskiga ID-kaart Foto: Erik Prozes

Gemalto esitas hagi Eesti Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) vastu seoses lepingueelsete läbirääkimiste pahauskse katkestamisega.

Gemalto AG esitas eile Harju maakohtule hagiavalduse Eesti Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) vastu tulenevalt asjaolust, et PPA katkestas pahauskselt kompromissikokkuleppe läbirääkimised, teatas ettevõte pressiteates.

Nagu teatatud 27. septembril 2018, tunneb Gemalto kahetsust PPA järsu otsuse üle katkestada peaaegu lõpule viidud läbirääkimised sõbraliku kompromissikokkuleppe osas, millele järgnes PPA poolt kohtule esitatud alusetu ja pretsedenditu hagiavaldus – seda summas, mis oli täielikult ebaproportsionaalne, võrreldes sellega, mida PPA ise pakkus kompromissikokkuleppe kavandis.

Gemalto soovib meelde tuletada, et teda ei saa ühelgi moel pidada vastutavaks sellise lahenduse eest, kuna ta on kogu aeg pidanud nimetatud läbirääkimisi rahumeelse kompromissikokkuleppe sõlmimiseks äärmise konfidentsiaalsusega ja heas usus. Seda silmas pidades on Gemalto otsustanud reageerida ning astuda kohaseid juriidilisi samme oma õiguste ja legitiimsete huvide kaitseks.

Lisaks rõhutab Gemalto, et ta ei ole rikkunud oma lepingulisi kohustusi ning jätkab nende täitmist.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) esitas 26. septembril Harju maakohtule hagi ID-kaardi tootja Gemalto AG vastu ning nõuab talt 152 miljonit eurot leppetrahvi seoses sel aastal enam kui 11 000 ID-kaardis avastatud turvaveaga, lisaks on tulemas hagi möödunud aastal oluliselt suurema ID-kaardi kriisi põhjustanud vea eest.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles