Eesti jõudsid müügile 8K televiisorid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi 8K televiisor
Samsungi 8K televiisor Foto: Tootja foto

Baltikumis jõuavad sel nädalal müügile Samsungi uued telerid, mis on pildiparandustehnoloogia abil võimelised muutma madalama kvaliteediga pilti 8K resolutsiooni vääriliseks.

Samsungi teatel on teleril tehisintellektil põhinev Quantum 8K protsessor, mis suudab analüüsida igat ekraanil toimuvat stseeni eraldi ning täiustada pildikvaliteeti kuni 8K resolutsioonini, sõltumata video algsest resolutsioonist.

«Kuna 8K resolutsiooniga videoid on veel suhteliselt vähe saadaval ning nendega kaasneb väga suur andmemahu liigutamise vajadus, keskendusimegi uue teleri puhul selliste omaduste väljatöötamisele, mis lubavad väiksema resolutsiooniga pilti vaadata ning saada sellest hoolimata 8K kogemus,» selgitas Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

Teleri pildiparandustehnoloogia ehk AI Upscaling töötab kaht moodi – ta analüüsib kättesaadavat infot ning kohandab pildi vastavalt sellele, ent on võimeline ka ise õppima ning vastavalt õpitule muutma teleripilti.

Seadme ekraan pakub kuni 4000 nitti eredust ja HDR (High Dynamic Range) 10+ tehnoloogiat, mis sätib ekraani eredust vastavalt pildile.

Seadmega on kaasas One Remote pult, millega saab juhtida kõiki teleriga ühendatud seadmeid. One Visible Connection ühenduskaabel aitab vältida mitme eri juhtme kasutamist, kuna teleri küljes on vaid üks, kõiki signaale edastav ühendus.

Telerid tulevad müüki neljas suuruses – 65, 75, 82 ja 85 tolli.

Telerite pikslitihedus on järgmine:

  • 65-tollisel 135,56 PPI
  • 75-tollisel 117,5 PPI
  • 82-tollisel 107,46 PPI
  • 85-tollisel 103,67 PPI
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles