Starship paneb Robotexil välja 10 000 euro suuruse robootikaauhinna

Robotex
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robotex

Juba teist aastat korraldab Starship Technologies Robotex Internationalil võistlust Loomade Päästmine (Animal Rescue). Lisaks teeb Starshipi kaasasutaja ja tegevjuht Ahti Heinla Robotexi korraldataval rahvusvahelisel konverentsil "Generatsioon R" põhiettekanne. Konverents toimub 30. novembrist kuni 1. detsembrini Tallinnas Kultuurikatlas (Vaata ka: https://conference.robotex.international).

Starshipi loomade päästmise võistlus annab kogu maailmast tulevatele osalejatele võimaluse näidata oma tehnilisi teadmisi iseliikuvatel sõidukitel tekkivate päriselust võetud probleemide lahendamisel. Võistluse 10 000 euro suurune auhind on suurim auhind, mida Robotexil tänavu jagatakse.

Starshipi loomade päästmise võistlus kutsuti ellu eesmärgiga näidata, kuidas iseliikuvad sõidukid täidavad igapäevaseid ülesandeid, vastates sellistele küsimustele nagu „Kus ma olen?“, „Kas ma seda otsingi?“ ja „Kuidas ma saan tagasi sinna, kust ma alustasin?“. Kuigi Robotexil keskenduvad paljud võistlused riistvara ehitamisele, rõhutab Starshipi võistlus eelkõige tarkvarapõhiseid lahendusi. Võistlus hõlmab tehisneurovõrkude kasutamist, millele tuginevad navigeerimisel iseliikuvad sõidukid, sealhulgas Starshipi robotid.

Ahti Heinla üleskutse. Tule osale Loomade Päästmise väljakutsel!

Starshipi loomade päästmise võistlusel on võistkondade ülesandeks ehitada robotid, mis suudavad linnamaastikku kujutaval laval leida loomad ja teha neist pildi. Kuigi ülesanne tundub lihtne, ei ole kõik päris nii. Võistkonnad peavad looma robotid, mis suudavad pidevalt oma asukohta määrata ja jälgida loomi, mida nad on pildistanud, ning füüsiliselt liikuda piiratud aja jooksul laval ringi ning pöörduda koju tagasi enne, kui kell jääb seisma. Võistkonnad, keda hindab Starship, saavad soorituse eest punkte. Peaauhinnale konkureerivad 2000 või enam punkti saanud võistkonnad. Auhinnad antakse ka teise ja kolmanda koha saanud võistkondadele.

Starship Technologies eesmärgiks on panna üha rohkem noori huvituma robootikast, julgustades robotite ehitamist ja tarkvaraprogrammeerimist, pakkudes mentorlust ja luues lõbusaid väljakutseid, kus lahendatakse elulisi probleeme. Robotex International on suurepärane võimalus ja koht, kus näidata iseliikuvaid seadmeid laiemale publikule ning demonstreerida nende sõidukitega seotud väljakutseid ja võimalusi.

Starship ja Robotex ootavad kõiki osalema  Loomade Päästmise võistlustel ning püüdma auhinnafondi 10 000 eurot.

Info Robotexi kohta:

robotex.international

Starshipi loomade päästmise võistluse kohta: https://robotex.international/competitions/starship-animal-rescue/

Loomade päästmise võistluse reeglid: https://drive.google.com/file/d/1wrowq4e2a5I9jNcbkFJpHY3_WzpZKEwx/view

Registreeru Robotex International 2018 võistlustele aadressil https://voistlus.robotex.ee/

--

Starship Technologies kohta lähemalt

Starship Technologies valmistab iseliikuvaid roboteid, mis on ette nähtud kohalike saadetiste kättetoimetamiseks 15–60 minuti jooksul. Pakirobotid on sõitnud kümneid tuhandeid kilomeetreid, kohtunud miljonite inimestega ja neid on tänaseks katsetatud enam kui 100 linnas üle kogu maailma. Nad on iseliikuvad, kuid neid jälgivad inimesed, kes saavad igal ajal juhtimise üle võtta. Skype’i kahe asutaja Ahti Heinla ja Janus Friisi poolt 2014. aasta juulis asutatud Starship toob muutuse pakkide, toidukaupade ja toidu kohaletoimetamisse.

Veebisait: starship.xyz

Facebook: @Starshiptech

Twitter: @Starshiprobots

Instagram: @Starshiprobots

 

Copy
Tagasi üles