Robotex toimus esmakordselt Indias

Robotex
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robotex

Möödunud nädalal, 20. ja 21. oktoobril kogunes üle tuhane inimese Shanti Business School’i Ahmedabadi linnas Indias, kus toimus ajaloo esimene Robotex India.

Shanti Business School on ärimagnaatidest perekonnale kuuluva ärikooliga Gujarati piirkonnas, mis asub Loode-Indias.

Indias toimunud üritust avasid Chiripal Industries Limited tegevjuht ja üks suurimaid tööandjaid Ahmedabadis, Hr Vishal Chiripal, Gujarati piirkonna haridusminister Anju Sharma ja Eesti Vabariigi suursaadik Indias Riho Kruuv.

Üritus tõi kokku 61 meeskonda, kes võistlesid kuuel erineval võistlusalal, sh labürint, sumo, joonejärgimine ja ettevõtlusvõistlus - viimane leidis esmakordselt aset Robotex Internationalil 2017. aastal Tallinnas, kui selle võitis tüdrukutest koosnev meeskond Afganistanist. Tegemist on võistlusega, kus alustavate ettevõtete ja projektide meeskonnad presenteerivad kolme päeva jooksul enda uusi leiutisi, saades muuhulgas võimaluse esitleda oma projekti laval ning küsida tagasisidet oma toote või teenuse kohta valdkonna parimatelt tegijatelt. Võitjad saavad nii rahalisi kui ka muid auhindu, sh lepinguid rahvusvaheliste investorite, suurtootjate ja meediaväljaannetega.

Foto: Robotex

Robotex India 2018 oli muuhulgas ka India esimene mitte LEGO baasil toimuv robootikavõistlus - selline, mille nautimiseks pidid insenerid varasemalt alati teisi riike, sh Eestit külastama. Esimesed kolm võitjavõistkonda tulevad novembri lõpus Eestit külastama, et siin oma võimed taas Robotexil proovile panna.

Järgmine suur Robotex India on juba 2019. aasta juunis, kuhu oodatakse veel rohkem võistlejaid ja külastajaid, kui sel aastal. Põhiüritusele eelnevad kohalikud Robotexi võistluste eelvoorud eri linnades üle India.

 

Copy
Tagasi üles