Apple esitles uusi seadmeid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple CEO Tim Cook ja uus MacBook Air
Apple CEO Tim Cook ja uus MacBook Air Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

USA tehnoloogiaettevõte Apple tutvustas täna New Yorgis toimunud üritusel mõnda oma uut seadet. 

Otseülekannet saab vaadata siit.

Esimene esitletud seadmetest oli uus 13,3-tollise Retina (lõpuks ometi) ekraaniga sülearvuti MacBook Air, mille resolutsioon on kasvanud neli korda ja sisaldab nüüd 4 miljonit pikslit. Arvutil on klaviatuuri integreeritud TouchID, veebikaamera, eelkäijaga võrreldes 25 protsenti valjemad kõlarid ja 16GB RAMi ja 1,5 TB salvestusmälu. Seade on eelkäijaga võrreldes nii õhem kui kergem (1,25 kg) ja tuleb müügile järgmisel nädalal hinnaga alates 1199 dollarist.

Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS

Edasi jõudis järg väikearvutil nimega Mac mini. Selle sees on nelja- või kuuetuumaline protsessor ja selle jõudlus on eelkäijaga võrreldes viis korda kiirem. RAMi maht on 32 või 64 GB ja ROM 2TB. Olemas on võrguliides, hdmi, kaks USB-d, Thunderbolt 3. Uus jahutussüsteem muudab selle vaiksemaks. Hind algab 799 dollarist ja müügile tuleb 7. novembril.

Maailmale näidati ka uut puutepliiatsiga varustatud iPad Prod. Seeadmel on 12,9-tolline Liquid Retina ekraan, millel pikslitihedus 224 ppi. Seade on vaid 5,9 mm paksune, ehk eelkäija võrreldes 25 protsenti vähem. Sarnaselt mobiilildega on ka sellel iPad Prol nüüd FaceID näotuvastusega ekraani avamiseks või näiteks ostude tegemiseks. Seade on täpselt sama suur kui A4 formaadis paber. Tahvli sees on uus Apple'i A12X Bionic protsessor – sama, mis uutel iPhone'idelgi. Aku peaks Apple’i väitel vastu pidama ööpäeva.

TIMOTHY A. CLARY / AFP

Lõpuks ometi on Apple selle seadme puhul kasutusele võtud USB-C tüüpi laadimis- ja andmevahetussisendi – sama, mida kasutab kogu muu maailm oma uutes seadmetes. Puutepliiats kinnitub tahvli külge magnetiga. Heli teevad neli kõlarit. Lisatud on ka eSIMi tugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles