Google'i töötajad tõstavad enneolematut mässu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google
Google Foto: ALY SONG / REUTERS

Tehnoloogiagigant Google’i töötajad kõikjal maailmas marsivad täna kontoritest välja, et protestida sel viisil naiste kohtlemise vastu ettevõttes.

Protestiaktsioon kannab nime «Walkate for Real Change» ning sellega juhitakse tähelepanu liiga leebe suhtumise vastu alluvaid seksuaalseid ahistanud Google’i keskastme juhtide suhtes.

Ajendiks sai nädala eest New York Timesis avaldatud artikkel, milles süüdistati Google’it 90-miljonilise lahkumishüvitise andmises Androidi tarkvara loojale Andy Rubinile ning tal lasuva seksuaalse ahistamise süüdistuste kinnimätsimises.  Sarnane süüdistus puudutas ka Google’iga seotud isejuhtivate autode labori juhatajat Richard DeVauli, kes jäeti vaatamata süüdistustele mõne aasta eest tööle, kuid kes lahkus nüüd ametist sel kolmapäeval.

Google’i juht Sundar Pichai saatis kõigil töötajatele teisipäeval kirja, milles palus vabandust olnud juhtumite pärast. «Ma mõistan viha ja pettumust, mida paljud teist tunnevad. Tunnen seda samuti ning olen täielikult pühendunud saavutamaks progressi küsimuses, mis meie ühiskonnas püsinud liiga kaua.»

Pichai väitel on Google viimastel aastatel seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu lahti lasknud 48 inimest, sealhulgas 13 juhtivtöötajat. Tänane meeleavaldus näitab aga seda, et Google’i 94 000 töötajat ei pea juhtkonna seniseid samme piisavaks.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles