Otse: aasta tähtsaim e-riigi konverents – Kaljulaid, Sikkut, Aaviksoo ja teised

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid pakkus, et Eestis tasuks kaaluda praeguse ettevõtte tulumaksuvabastuse kõrval, asemel või ettevõtja valituna selle asendamist sotsiaalmaksu soodustusega.
Kersti Kaljulaid pakkus, et Eestis tasuks kaaluda praeguse ettevõtte tulumaksuvabastuse kõrval, asemel või ettevõtja valituna selle asendamist sotsiaalmaksu soodustusega. Foto: Tairo Lutter

Postimees vahendab neljapäeval ja reedel selle uudise vaates otseülekande kodanikukeskse e-riigi juhtimiskonverentsilt UX TULEVIKKU - aasta olulisimalt avaliku sektori juhtimiskonverentsilt, kus astuvad üles arvamusliidrid ja valdkonna eestkõnelejad Eestist ja välismaalt.

Ülekanded toimuvad:

  • 8. novembril kell 11.00-17.15
  • 9. novembril kell 9.30-16.00

Eesti e-riigist ja e-teenustest täna ning tulevikus räägib president Kersti Kaljulaid, väljakutsetest ja lahendustest Skandinaavia avaliku sektori teenuste disainis aga Dansk Design Centre’i tegevjuht Christian Bason.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Siim Sikkut tutvustab E-riigi tulevikuteed ning ÜRO Arenguprogrammi digitaliseerimise nõunik ja Alexela grupi nõukogu esimees Aivo Adamson silotornidevaba riigi ideed.

Statistikaameti peadirektor Mart Mägi arutleb selle üle, mida andmed meile räägivad ning ettevõtja ja Aasta Kodanik 2017 Rasmus Rask jagab kodaniku kasutajakogemusi.

Ernst & Youngi tehisintellekti nõustamisvaldkonna juht Keith Strier arutleb, kuidas tehisintellekt toetab e-riigi uut arenguhüpet ning Enefit Green AS juhatuse esimees Aavo Kärmas tutvustab lihtsustamist, kui teenuste arendamise olulist põhimõtet.

Tegevuspõhise eelarve ja õhuke riigi kohta jagab mõtteid Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo. Teenuse disaini ekspert Kate Tarling, kes on teiste hulgas nõustanud ka  Suurbritannia valitsust ja siseministeeriumit, räägib, kuidas keskenduda edukale elluviimisele.

Kogu programm on leitav siin: https://www.uxtulevikku.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles