Pokemon Go teeb uut tähelendu: mäng teenis oktoobris üle 70 miljoni

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokemon Go.
Pokemon Go. Foto: KHAM / REUTERS

Populaarne mobiilimäng Pokemon Go on nüüdseks juba kolm aastat vana, kuid müüginumbreid vaadates on selle populaarsus võrreldes eelmise aastaga hoopis märkimisväärselt kasvanud.

Pokemon Go teenis ettevõttele Niantic selles oktoobris soliidsed 73 miljonit dollarit, mis on võrreldes mullusega lausa 67-protsendine kasv, selgub uuringufirma SensorTower andmetest. Möödunud oktoobris tõi Pokemon Go sisse 43,3 miljonit dollarit. Tugevad majandustulemused näitavad, et mäng kogub taas kiiresti populaarsust.

Pokemon Go on tasuta mäng, kuid mängijad võivad raha eest osta mängusiseseid kosmeetilisi täiendusi. Kõige rohkem kulutasid Pokemon Go peale raha jaapanlased ning neile ei jäänud palju alla ka ameeriklased. Jaapanis ja USAs mängitakse mobiilimängu pika puuga kõige rohkem ja kaks riiki moodustasid oktoobris kahe peale ligikaudu 66 protsenti mängu sissetulekutest.

Uuringufirma andmete järgi oli Pokemon Go maailmas oktoobris seitsmendal kohal olev raha teeniv mobiilimäng ja kaheksandal kohal kõige rohkem raha teeniv mobiilirakendus üleüldse. Pokemon Go teenis oktoobris rohkem raha kui ülimenukas Fortnite mobiiliversioon.

Niantic lasi hiljuti välja terve hulga uusi Pokemone, mis suurendas tõenäoliselt mängijate huvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles