Omniva tahtis SmartPosti ära osta, aga raha ei olnud (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Kärmas
Aavo Kärmas Foto: Kuvatõmmis

Omniva eelkäija Eesti Posti kunagine juht Aavo Kärmas tunnistas täna esimest korda ettevõtte kunagist tahet osta ära pakiautomaatide võrgustik SmartPost.

«Me tahtsime SmartPosti ära osta, täna ma võin seda öelda. Lihtsalt Soome Post, kes oli meie konkurent, maksis selle eest rohkem raha,» ütles praegune Enefit Greeni juht Aavo Kärmas täna Tallinnas peetaval konverentsil UX tulevikku.

Kärmase sõnul mäletab ta seda, et raha eest, mida SmartPost toona Omniva käest tahtis, saanud ja saigi Omniva panna püsti oma ärid Lätis ja Leedus. «Lihtsalt selle jaoks kulus rohkem aega, kuna riigiettevõttel on rahvusvaheliste hangete kohustus ja kogu muu stuff, mis võtab lihtsalt nii palju aega,» rääkis Kärmas.

Aastal 2008. loodud Eesti pakiautomaatide võrgustiku SmartPosti ostis juulis 2010 Soome logistikafirma Itella Corporation.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles