Aaviksoo: TalTechi nimi kratsib rahvustunnet ja see käib asja juurde (6)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Kuvatõmmis

Hiljuti oma lühendi TTÜst TalTechiks muutnud Tallinna Tehnikaülikooli rektori Jaak Aaviksoo hinnangul on nime pikalt katsetatud ja tal pole põhjust kahelda muudatuse õigsuses.

«TalTechi nimi on mitteametlikus kasutuses olnud kindlasti üle kümne aasta. Mina olen seda isegi Tartu ülikooli ajal kuulnud ja kasutanud ja mitte niivõrd Eestis kui Eestist väljapool,» ütles Jaak Aaviksoo täna e-riigi konverentsil UX tulevikku.

Sihikindlalt on tema sõnul lühendit tudengite kontekstis testid paar aastat ja siiamaani polevat tal ühtegi põhjust arvata, et see ebaõnnestunud oleks. «Elame-näeme, siiamaani on ta pigem ootusi ületanud, kui tekitanud üleliiaseid probleeme.»

«See, et ta mõningaid inimesi irriteerib ja meie rahvustunnet kas siis kõditab või kratsib, käib asja juurde. Ma arvan, et eks me oleme siin erinevaid näiteid ka varasematel aastatel näinud – mõnega oleme ära harjunud, mõnega ei ole. Ma usun, et TalTech sobib Eestisse päris hästi,» sõnas Aaviksoo.

TTÜ muutus TalTechiks 17. septembril.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles