TransferWise võttis piraka laenu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise'i kontor Tallinnas
TransferWise'i kontor Tallinnas Foto: TransferWise

Eesti juurtega fintech-ettevõte TransferWise võttis kolmelt pangalt kokku ligi 74 miljoni euro suuruse sündikaatlaenu.

Laenu suurus Suurbritannia naelades on 65 miljonit ning suurim laenaja on Suurbritannia pank NatWest. Lisaks maailma üks suurimaid panku JP Morgan ja Eesti väikepank LHV.

Ettevõtte teatel võeti laen selleks, et toetada «rahvusvahelise kliendibaasi kasvavaid nõudmisi» ning pakkuda «paindlikku rahastamislahendust praeguste ja tulevaste käibekapitalinõuete toetamiseks». TransferWise’il on hetkel üle nelja miljoni kliendi, kes liigutavad üle riigipiiride igas kuus ligi 3 miljardi naela ulatuses raha.

«See laen pakub kulutõhusat käibekapitali, mis aitab meil kasvuoludes pakkuda klientidele jätkuvalt erakordset teenust,» rääkis TransferWise’i ärijuht Matt Briers.

NatWesti suhetejuht Matt Whittle märkis, et tema pank on jätkuvalt valmis TransferWise’i kasvuambitsioone toetama.

Transferwise oli seni raha kasvatanud 335,6 miljonit eurot. Ettevõtte viimasel majandusaastal kasvas käive 75 protsenti: 67 miljonilt naelalt oli kasv 117 miljoni nealani. Netokasum oli viimati seejuures 6,2 miljonit naela (aasta varem 8 miljonit) ja kasumit teeniti juba teist aastat järjest.

Ettevõte asutati 2010. aastal Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles