Eesti võimud nõuavad Facebookilt oma elanike kohta järjest rohkem infot

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Facebook registreeris esimesel poolaastal Eesti võimudelt meie elanike kohta kaks korda rohkem infopäringuid kui aasta varem.

Aasta esimese kuue kuuga laekus Eesti ametkondadelt Facebookile 40 infopäringut kokku 54 konto kohta. Nii möödunud kui ülemöödunud aastal päringute arv samal perioodil vaid 24, selgub ülevaatest Facebook Transparency Report.

Sellest selgub ka, et Facebook oli nõus meie võimudega infot jagama 73 protsendi päringute puhul. Kõik Eestilt laekunud päringud olid seotud käimasolevate uurimistega.

Facebook märgib oma ülevaatest, et üleilmselt on riikide päringute arv aastaga kasvanud 26 protsenti võrreldes 2017. aasta teise poolaastaga. Kokku oli päringuid aasta esimesel poolel 82 341.

«Vaatame iga laekunud taotluse õiguspärasuse hoolikalt üle ja me võime need tagasi lõkata või nõuda rohkemat täpsust juhtudel, mis on liiga üldised või ebamäärased,» märgib Facebook.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles