Üle 250 000 Eesti inimese ei kasuta internetti (14)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetist ostlemine.
Internetist ostlemine. Foto: Pexels

Eestis elavatest inimestest on koguni üle 250 000 neid, kes ei ole viimase aasta jooksul või mitte kunagi kasutanud internetti, et otsida sealt infot, suhelda teistega või kasutada e-teenuste hüvesid.

Eesti infoühiskonna arengukavast aastani 2020 selgub, et 12 protsenti ehk ligi 158 000 on interneti mittekasutajaid vanuses 16–74. Lisaks on arengukava taustadokumendi kohaselt 100 000 interneti mittekasutajaid vanemate kui 75-aastaste seas.

Arengukava näeb ette, et juba aastaks 2020 on eesmärgiks jõuda olukorrani, kus interneti mittekasutajate osakaal vanuses 16–74 on langenud 6 protsendini.

Internetti kasutavad nende kohaselt vähem vanemaealised, aga samuti madalama haridustaseme ja väiksema sissetulekuga inimesed teistes vanuserühmades. Interneti mittekasutamise peamised põhjused on oskuste ja motivatsiooni puudumine ning seadmete ja internetiühenduse liiga kulukaks pidamine.

Eestis on ligi 162 000 aadressi, kuhu pole jõudnud moodne internetiühendus või puudub internetiühendus sootuks.

Nende Eesti inimeste arv, kes pole kunagi kasutanud ühegi e-poe teenuseid, on 39,7 protsenti. Selle näitajaga on Eesti allpool Euroopa Liidu keskmist.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles